Uncategorized

Cantik, Business Minded dan Suka Travel. Siapa Gadis Cun Ini Di Hati Prince Mateen nie

Sebut saja pasal Prince Mateen, mesti gadis-gadis kat luar sana menjerit histeria kerana ramai yang tergila-gilakan putera kacak berasal dari negara Brunei ini.

But girls, jangan excited dulu! Admin sebenarnya mungkin ada berita buruk nak beritahu ni. Semalam kecoh di media sosial kemungkinan besar Prince Mateen pujaan korang ini sudah berpunya! Oh my goddd…

Prince Mateen tengah hangat bercinta?

Menerusi perkongsian di Twitter, seorang netizen katanya sudah buat research terperinci melalui media sosial Prince Mateen dan menjumpai beberapa buah gambar yang bagi hint rupanya putera raja ni tengah ‘berdating’.

Siapa ‘gadis misteri’ itu?

Admin tahu korang semua mesti tengah terkejut gila dan tangan tengah gigil nak stalk siapakah gerangan gadis tu sekarang kan? Don’t worry! Admin dah buat research dan tahu sedikit sebanyak tentang gadis yang bernama Anisha Isa-Kalebic ni.

Menerusi akaun Instagram Anisha, gadis yang cantik jelita ni rupanya cucu kepada Pehin Isa, salah seorang menteri dan orang yang berpengaruh di Brunei. Tinggal di Bath, United Kingdom, Anisha yang jelita ni juga suka travel dan ada buka travel agency dengan sahabatnya, Emily bernama Authentinerary.

Emm patutlah Prince Mateen jatuh hati ye? Opss!

Merupakan rakan keluarga Mateen dan sepupu jauh kerabat diraja Brunei

Meskipun tak dapat dipastikan sama ada betul-betul Mateen dan Anisha ni tengah bercinta, netizen di Twitter beritahu yang Anisha ni adalah sepupu jauh dan childhood atau family friend kepada Mateen.

Malah bagi korang yang selalu stalk Mateen, mesti korang kenal akan Danial Isa, rakan baik Mateen yang juga abang kepada Anisha ni. Gitew!

“Dia cvrang!” – Netizen

Macam yang korang agak, netizen terutama fangirls Prince Mateen mesti tengah sedih dan sembab muka kat atas katil sekarang. Berikut antara reaksi netizen daripada tweet tersebut.

Girls, berita ni tak confirm lagi dan tak dapat dipastikan sama ada betul atau tak Mateen ni bercinta dengan Anisha. So korang janganlah sedih sangat. Apa-apapun, selamat stalking!

KENALI PUTERA ABDUL MATEEN, PUTERA BRUNEI YANG TAMPAN

Putera raja popular seperti Putera William dan Putera Harry sering kali menjadi subjek dan perhatian utama dunia serta lensa media dan tabloid yang dahagakan kisah-kisah peribadi mereka. Tidak terkecuali seorang lagi putera raja yang kini mencuri tumpuan adalah Yang Teramat Mulia Paduka Seri Pengiran Muda Abdul Mateen, iaitu anak kesepuluh Sultan Brunei, Sultan Hassan Bolkiah dan bekas isteri Hajjah Mariam.

Ini berikutan ketampanan dan personalitinya yang ternyata mencuri perhatian ramai pihak terutama sekali anak-anak gadis sehingga menjadi tular di laman-laman media sosial. Jadi, kami senaraikan 6 fakta menarik tentang Putera Abdul Mateen yang perlu anda tahu.

1- BERPENGARUH DAN BERPENDIDIKAN

Yang Teramat Mulia Paduka Seri Pengiran Muda Abdul Mateen, lahir pada 10 Ogos 1991 dan beliau merpakan barisan keenam pemegang takhta kesultanan Brunei berpangkat leftenan. Putera Abdul Mateen tidak ketinggalan mengikuti rekrut askar di Royal Military Academy Sandhurst dan menerima pangkat Leftenan. Dan kini baru sahaja menamatkan pengajian dalam ijazah jurusan Diplomasi Antarabangsa di SOAS, University of London.

2- AKTIF DAN LASAK

Sekiranya anda mengikuti perkembangan Putera Mateen, anda boleh dapat saksikan beliau cukup aktif dalam pelbagai kegiatan yang melibatkan sukan dan aktiviti lasak, antaranya sukan polo, boxing, bola sepak, sky diving, scuba diving dan banyak lagi. Beliau juga turut bermain untuk pasukan bola sepak Brunei, AM Gunners. Putera Mateen juga mendapat pengiktirafan dari PADI Open Water Course yang membolehkan beliau menyelam ke dalam laut sehingga 18 meter.

3- PENCINTA HAIWAN

Putera Mateen juga merupakan seorang yang sangat sayang haiwan. Sekiranya anda dapat saksikan melalui gambar-gambar di Instagram-nya, antara haiwan kesayangan yang dipeliharanya adalah beberapa ekor anak harimau (tiger cub) dan juga kucing.

4- SOCIAL MEDIA PERSON

Walaupun ramai golongan putera mahupun puteri raja tidak berapa gemar berkongsi aktiviti mereka di laman-laman sosial, lain pula dengan Putera Mateen yang dilihat cukup aktif di laman sosialnya. Di laman Instagram-nya saja, beliau sudah memiliki seramai 960k pengikut. Malah, beliau juga dilihat cukup suka berswafoto.

5- A FAMILY MAN

Selain banyak memuat naik gambar-gambar peribadinya melalui laman Instagram-nya, Putera Mateen juga boleh dikira seorang yang cukup menyayangi keluarganya. Banyak gambar yang dirakam bersama-sama ayah, ibu serta adik beradiknya. Ternyata beliau seorang family man.

6- PANDAI BERGAYA

Ya, seorang putera raja haruslah memilik sense of style kerana mereka sentiasa menjadi perhatian dan menjadi idola buat semua rakyat jelata khususnya. Tidak terkecuali Putera Mateen sendiri. Lihat sahaja gambar-gambar di Instagram-nya. Beliau dilihat sentiasa segak, pandai bergaya malah berkyakinan terutama sekali apabila beliau menyarung sut di badannya. Ya, persis model antarabangsa.

Sumber : lobak merah,glam

sila support kami

Popular Tag

Copyright © 2015 The Punde Theme. Powered by D'AhYoY

To Top