Uncategorized

Inilah bahayanya kalau kereta sambung bayar ni.

Inilah bahayanya kalau kereta sambung bayar ni…

Ini barua cari hal harini.

Ceritanyaaaaa…

Topi hitam. Entah datang dari mana konon longkai. X de kad x de surat ape Nk sembang kari. Nk menyanyi mcm beruk. Igt gua goyang ke ap. Lu dtg 12 orang ke ape ke.

Owner saga baju hitam tu. Memalukan kaum betul lah. Beli kereta x de duit bayar bulan2. Jual smbung bayar. Lepas aku dah beli, bayar installment apa semua. Hidup roadtax insurance dia boleh nak ambik kereta balik sesuka hati.

Aku beli dengan duit x kurang satu sen. Dokumen semua lengkap x kurang satu pun. Report dari awal serahan sampai lah ke tgn sy. Hitam putih complete. Dia saja nk twist.

Datang jauh dari jb ke ampang semata mata nk settle kan hal ni baik2. Serah kereta pada owner dengan bayaran yang dah deal sebelum ni. Tapi owner kaki game. Dah sampai ampang, bawak lori towing, dengan 12 orang lelaki yg x bertelur mungkin, mengadap aku sorang dgn anak bini.

Sementara tunggu orang tengah sampai(broker) , aku menolak untuk beri kunci pada sesiapa pun. Untuk berbincang. Tetapi perlu ke sampai semua nk pegang aku nk dapatkan kunci secara paksaan, kekerasan dan ancaman??

Mmg dia owner kereta. Tapi ini bukan caranya kami deal. Aku dah dianiaya. Sedap duduk lah owner. Bulanan aku byr. Insurance roadtax aku renew. Mudahnya hidup kt dunia ni.

Kereta dia dah dapat. Duit aku 9k burn mcm tu je?? Mmg x patut lah kena mcm ni.

Next posting aku attach sembang ws. Dia punya sembang saga dia pun boleh terbang..

Apa pendapat anda?? Mgkin ada yg nk ckp, spe sruh beli kereta smbung byr. Padan muka. Benda simple je tapi buat jadi susah. Ada sesiapa kenal barua ni semua x?? Kasi roger info.

 

Credit : badrul hanafi

sila support kami

Popular Tag

Copyright © 2015 The Punde Theme. Powered by D'AhYoY

To Top