Uncategorized

‘Tak Masuk Akal Gaji PM Sebulan Boleh Menikmati Kehidupan Mewah Macam Tu’ – Chef Wan

Baru-baru ini, Datuk Seri Amar Singh Ishar Singh mengumumkan barang rampasan di rumah DS Najib Razak dianggarkan bernilai RM900 juta hingga RM1.1 bilion. Berita ini telah menimbulkan kemarahan orang ramai termasuk chef selebriti Malaysia, Chef Wan.

Chef Wan luah rasa terkilan dan dedah pernah mendapat bayaran tidak setimpal dari kerajaan. Dia turut tidak berpuas hati apabila duit yang sepatutnya digunakan untuk kerajaan telah dirompak oleh menteri sendiri.
Takkan jumpa Raja Arab setiap bulan?

Adoi this is hilarious! Reading about the value and amount of segala harta yg di rampas baru2 ini pun kita tak boleh bayang kan banyak nya seseorang might need in their life these material gains. Anyone in their right mind can figure jika all those are gifts are dari Head of States from other countries banyak mana he can accumulate pun? PM state visits to all this nations pun setahun berapa kali? Tak kan jumpa Sultan Brunei atau pun Raja2 Arab Saudi tu tiap2 bulan?

I am sure no doubt some of them might be gifts to him and his family but for such an amount plus all those cash mcm mana la rakyat nak terima segala yg dia cakap tu? It simply doesnt make sense gaji PM sebulan boleh menikmati such lifesyle! Wow14 Tiara? Makan hati DS Vida dengar ni kan. Tu la yg kita tahu ia la yang di umumkan. Kalau la dalam negara pun dah banyak itu ini, just cant imagine pulak nilai simpanan mereka di luar negara itu. With all that numerous amounts of jewellery yang di rampas bila la masa nya mereka2 nak mengunakan itu semua? Rakyat pula yg terpaksa membayar segala GST itu kerana nak menanggung hutang negara! Ini baru satu kepala yg melakukan perkara2 mcm ni belum lagi kepala2 yg lain di negara ini.

Kerajaan bayar saya tidak setimpal

For many years i was wondering negara kita ni bukan la miskin dgn pelbagai sumber Alam yg boleh mendatang kan kemewahan dan keselesaan untuk rakyat kita sendiri. To finally see our own rakyat yg robbed us left and right its so painful and sangat mengecewakan. As a rakyat and being who i am for many years saya berkorban travel satu dunia attending all sort of food promotion and Expo perdagangan antarabangsa. What i was paid by the government memang tidak setimpal pun dgn the time i had to work. The hours are so long dan mcm2 kita kena buat sendiri pun.

All time saya bekerja dari pagi 9am sampai la 7pm bila expo pameran di tutup. We had to shop for the ingredients at times, prepare them and finally cook them and feed hundreds of exhibitors daily. I also see many government official yg sama2 work so hard to make sure all this expo or food promotion is run well. Korban hours & standing on our feet, terbang sana sini around the world kerana negara. Adoi..Najib…Najib. That all i can say !

Sumber : Chef Wan via ohbulan

sila support kami

Popular Tag

Copyright © 2015 The Punde Theme. Powered by D'AhYoY

To Top